Praktisk informasjon om trening på Aktiviteten høsten 2020:

Vi har nå hatt åpent i overkant av 2 måneder etter at vi måtte stenge ned i mars som så mange andre bransjer. Færre enn ventet har kommet i gang igjen med treningen, og dette handler nok om flere ting, gode rutiner blir borte, og kanskje mange føler at det er utrygt å trene inne på treningssenter med Covid 19 hengende over seg. Selvsagt er mange kronikere og eldre mer bekymret enn yngre og friske folk, fullt forståelig, men det er nok tryggere enn man tror! Det dere må huske er at så å si alle som trener på treningssenter tilhører lokalsamfunnet, her er det ingen smitte! Det er nok større risiko å handle på butikken eller å gå på kafe`, enn å trene på treningssenter eller bedrive annen organisert trening. Det farligste dere gjør er å bli inaktiv!t

Vi har nylig hatt gjennomgang av våre rutiner her på Aktiviteten av kommunelegen, og her er alt funnet i orden. Vi har brukt store summer på smittevernstiltak i form av innkjøp av dispensere og desinfiserende midler, vi har endretrenholdsrutiner og gjort større innkjøp av renholdstjenester. Samtidig som at våre ansatte spriter og vasker apparater flere ganger daglig. Så akkurat nå er vi i den situasjonen at utgiftene øker og inntektene minsker, så vi får håpe på en god sesong, og det får vi ved at DU kommer tilbake til oss!

Endringer nå kontra tidligere:

- 1 meters avstand mellom alle apparater, 2 meters avstand der det er høyintensiv trening, derfor er det nå noe mindre sykler og tredemøller tilgjengelig.

- Ca. halvert kapasitet på spinning, vi får prøve å løse deg ved å ha flere timer. NB! Kun 1 gruppetime pr dag for å gi flest mulig plass!

- Sprit hender på vei inn og ut av treningssenteret, samt hyppig under trening. Hold 1 meters avstand til andre.

- Hold deg hjemme om du har symptomer på sykdom!

Kom på trening igjen, kroppen og hodet ditt vil takke deg!

Noen tanker fra undertegnede:

Min påstand er at Norges befolkning sannsynligvis ikke har vært i dårligere forfatning enn nå.

Kanskje en drøy påstand, men om man ser litt utover egen nesetipp, der min er i treningsbransjen, så tror jeg det er veldig riktig. Det handler ikke bare om fysisk fostring, intervaller og store muskler. Det handler om fellesskap og mestring, det handler om både fysisk og psykisk helse. Treningssentre,idrettslag og annen organisert trening har vært stengt eller ersvært begrenset. Mange har ikke kommet i gang igjen, det å bryte rutiner over så lang tid er skummelt. Jeg er svært bekymret for barn og ungdomsidretten, og jeg er redd dette er noe vi vil slite med å få bygget opp igjen i lang tid fremover.

Vi har for eksempel flere eldre som medlemmer som forteller om at de har gått ned i vekt, altså mistet muskelmasse, og føler seg skralere. Mange har nok vært glade for å gå ned i vekt, men for mange eldre er dette en utfordring. Det fortelles også at enkelte føler seg ensom, og gleder seg til fellesskapet igjen. Det handler ikke om kropp og utseende, det handler om å møte treningsvennene sine igjen, fysisk velvære, daglig funksjon, og det å møte den glatte vinteren med sterk muskulatur og god balanse. Vi beveger oss alt for lite, og skal vi bevege oss så skal det være så enkelt som mulig. For noen tiår siden så var det mye fysisk aktivitet i form av arbeid, det blir det som kjent mindre og mindre av. Vi spiser mer og rører oss mindre. Så når voksne og barn suser rundt på den elektriske sparkesykkelen så er det en trend som sannsynligvis har kommet for å bli. Det skal koste mindre å forflytte seg, det skal automatiseres på arbeidsplassen og vi skal kose oss enda mer. Kanskje provoserer jeg mange med dette, jeg mener ikke at alle skal trene på treningssenter eller kaste håndball. Men ta vare på helsa di, gå deg en tur, hogg ved, spis litt mindre.

Ønsker deg og dine en fin høst og en virusfri tilværelse!

Alt godt.

Nils Henning Øglænd

Daglig leder

Aktiviteten Treningssenter AS

Aktiviteten Treningssenter

FULL FRIHET - INGEN BINDINGSTID!

Bli medlem